Verhuis Solvay: Begeleiding mobiliteit

In 2011 besliste Solvay om zijn maatschappelijke zetel van Elsene naar Neder-over-Heembeek te verhuizen. Met de bedoeling om de mobiliteitsimpact van deze verandering maximaal te beperken deed Solvay beroep op onze expertise. Wij stonden hen bij gedurende deze verhuis en reikten oplossingen aan op maat van de onderneming.

Traject voerde een gedetailleerde analyse uit rond de wenselijkheid en haalbaarheid van het inleggen van een shuttle tussen het bedrijf en het station. Uit de resultaten van enquêtes en uit tests uitgevoerd in het veld in samenwerking met Eurobussing bleek het wenselijk te zijn een pendeldienst op te trekken tussen het station van Schaarbeek tot aan de site van Solvay in Neder-over-Heembeek. De shuttle werd ingelegd in 2012 en is vandaag nog steeds operationeel.

Traject realiseerde eveneens een diepgaande analyse van de reistijden van 225 personeelsleden bij hun woon-werkverplaatsingen. Solvay kon op die manier de verhoogde reistijd financieel compenseren voor de personen die het meest benadeeld werden door de verhuis.

Ten slotte bood Traject ook gepersonaliseerd reisadvies aan voor het openbaar vervoer of de fiets zodat de geïnteresseerde werknemers de optimale oplossing voor hun verplaatsing van thuis tot aan het werk konden leren kennen.