Advance

Het ADVANCE project heeft als doel lokale autoriteiten te helpen bij het evalueren van hun mobiliteitsplan en beleid. Via een doorgedreven audit legt Traject de sterktes, zwaktes en verbeterpunten bloot. Op basis hiervan stellen we vervolgens een actieplan op. De acties kunnen eveneens gebruikt worden wanneer een stad of gemeente een Sustainable Urban Mobility Plan (kortweg SUMP) ontwikkelt. 

De ADVANCE audit-methodologie wordt in twee fases getest, in negen steden. Tijdens de eerste fase ontwikkelen we een prototype, dat later toegepast is tijdens pilootprojecten in Griekenland, Oostenrijk, Slovenië, Roemenië, Spanje en Slovakije. 

Tijdens het project is er ook kans om auditors te trainen. Bij Traject beschikken we over twee gecertificeerde auditors: 
•    Emmanuelle Brunetti
•    Vincent Meerschaert

De ADVANCE audit past Traject later toe in verschillende Brusselse gemeenten. Bij wijze van voorbeeld de feedback van Watermaal-Bosvoorde:
"Advance heeft een positieve impact gehad op het mobiliteitsbeleid in onze gemeente. Dankzij de Advance Audit zijn de gemeentelijke diensten en externe partners weer aan boord gebracht, het mobiliteitsplan herbekeken en de basis gelegd voor een verdere opvolging van het mobiliteitsplan."